Subsidie

Content

Als je kiest voor elektrisch rijden kan je tot wel €4000 subsidie ontvangen

Subsidie EV

Om elektrisch rijden te stimuleren is er vanuit de overheid een nieuwe subsidieregeling voor elektrische auto’s. Dit betekent dat er nog meer financiële voordelen komen voor jou! Voor wie is het en wat moet ik doen?

Private Lease
Voor nieuwe elektrische auto’s waarbij je het contract afsluit in 2020 of 2021, ontvang je van de overheid 4 jaar lang een bedrag van €83,33 per maand (€4000:48). Voor occasion lease is het anders. Bij occasion lease is het bedrag €41,67 per maand (€2000:48). Je moet in alle gevallen een contract van minimaal 48 maanden afsluiten om aanspraak te maken op deze subsidie. 

Kopen
Als je een elektrische auto koopt ziet de subsidieregeling er iets anders uit. Wanneer je voor een nieuwe elektrische auto koopt kan je tot €4.000 subsidie onvangen. Voor occasions is het bedrag €2000. Dit bedrag krijg je in een keer gestort op je rekening.

Aanvragen
De subsidie vraag je aan op de online portal van het RVOdit kan vanaf 1 juli. Deze aanvraag kan je doen als je na 4 juni 2020 een Private Lease contract hebt afgesloten of elektrische auto hebt gekocht. 

Kortom, extra korting op je nieuwe of gebruikte elektrische auto! Wie wilt dat nou niet?

Update 
De subsitie is ontzettend populair en daarom is er een verhoogd budget aangevraagd. De laatste updates vind je hier.

Wij hebben een ruim assortiment aan nieuwe en gebruikte elektrische auto's. 

Bekijk hier