Arval Background

Het verhaal van John

Content
Mijn eerste auto was destijds mijn droomauto!

13x besteArval is al 13 keer op rij door een jury van wagenparkbeheerders uitgeroepen tot beste leasemaatschappij van Nederland.  Alle reden om onder onze klanten op zoek te gaan naar de 13 leukste verhalen... En dat leverde mooie verhalen op! Lees het verhaal van John.

het verhaal van john 1

Mijn auto toen

"Heb ik drie maanden voor gespaard!"

Van jongs af aan was ik verzot op auto’s. Vooral de Hot hatches uit de jaren 80 vond ik te gek. Toen ik 18 werd wilde ik zo snel mogelijk mijn rijbewijs. Zo gezegd, zo gedaan en daarna begon het sparen voor een eigen auto. Ik had mijn zinnen gezet op een Honda Civic CRX. Destijds werkte ik bij Defensie, waardoor ik een flink bedrag kon sparen. Na een reis van drie maanden had ik het bedrag al bij elkaar en bij thuiskomst ben ik direct naar de dealer gegaan.

 

Uiteindelijk reed ik 1,5 jaar rond in deze droomauto, maar ik was er snel op uitgekeken. Ik zag weer iets anders moois en toen ruilde ik de Honda in. Vreselijk stom achteraf, want nu zijn die modellen best wat waard. Die gewoonte is overigens nooit weggegaan. Een nieuwe auto is fantastisch, maar na een jaar begint het altijd weer te kriebelen.

 

Mijn vrienden waren vroeger allemaal al bezig met auto’s en vooral de snelheid ervan. Hiermee groeide ook mijn interesse en inmiddels ben ik vreselijk autofanaat, tot het ziekelijke aan toe. Ik ben ook fan van formule 1 en alles wat met racen te maken heeft. Tijdens mijn technische opleiding was dit nog minder aanwezig, dus destijds heb ik voor een andere studierichting gekozen. Daar heb ik eigenlijk altijd wel spijt van gehad. Nu ben ik dan ook op zoek naar een baan in de autobranche.

het verhaal van john 2

Mijn auto nu

"Van pick-up naar Fiat 500"

Ja, ik heb dus nog steeds die onbevredigbare behoefte om ieder jaar een andere auto te rijden. Zo wilde ik laatste graag een Amerikaan hebben, dus ik kocht een pick-up. Zo’n grote chevy, lekker zwaar in de wegenbelasting. Na 7 maanden vond ik het toch een iets te duur grapje en heb ik ‘m weggedaan. Nu rijd ik in een Fiat 500.

 

Op het moment rijd ik niet zo veel. Mijn vrouw heeft ook een auto en we nemen vaak die van haar. Toen ik de pick-up wegdeed, ben ik overgestapt op private lease. Een nieuwe auto kost toch weer veel geld, dus leasen leek me wel een goed idee. Mijn Fiat brengt me gewoon overal naartoe, zonder dat ik ergens omkijken naar heb. Mijn contract heeft overigens nog een looptijd van twee jaar, dus ik moet het wel iets langer volhouden dit keer.

Ons Fiat 500 aanbod

Wij vinden een passende auto belangrijk

In een auto breng je ongemerkt veel tijd door, daarom vinden wij het belangrijk dat je in een auto rijdt die volledig bij je past. Om je hierbij te helpen hebben wij de Keuzehulp ontwikkeld. Door middel van een paar korte vragen vinden de geschikte auto voor jou!

Probeer het nu ►